Σκηνές Βιβλικής καταστροφής ζουν οι κάτοικοι της Ύδρας, καθώς το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα μας. Μπορεί σε διάφορες περιοχές του Πειραιά η κατάσταση να είναι δύσκολη, το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού όμως υπέστη σοβαρές ζημιές και στις περισσότερες - αν όχι όλες - περιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτες.

Η Ύδρα θυμίζει... "βομβαρδισμένη Βενετία" καθώς η θάλλασα "κατάπιε" το λιμάνι και υπερχείλισαν χείμαρροι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα από τις παράκτιες περιοχές μέχρι τον οικισμό του νησιού, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, χωρίς να μπορούν να επέμβουν στην οργή της Φύσης. Ζώα πνίγηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, κιόσκια ξηλώθηκαν και τα "ορμητικά ποτάμια λάσπης" παρασύρουν στο πέρασμά τους από τραπεζοκαθίσματα, ταμπέλες και δέντρα, μέχρι αυτοκίνητα, μηχανάκια και βάρκες!

 

 

Οι κάτοικοι της Ύδρας κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχει σημειωθεί στο νησί μετρώντας τις "πληγές" που τους άφησε η νεροποντή, ενώ ο Δήμος καταγράφει τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν. Η Ύδρα πρόκειται να κηρυχτεί, μετά από αίτημα του Δημάρχου, Γιώργου Κουκουδάκη, προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος κατεβαίνει εσπευσμένα αυτή την ώρα στην Ύδρα, μαζί με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να σταθεί αρωγός στο δοκιμαζόμενο από την κακοκαιρία νησί.

Δείτε φωτογραφίες από της σκηνές Αποκάλυψεις που βίωσε το νησί:

Η θάλασσα του Καμινιού με... άλλο χρώμα μετά τη βροχή

«Βούλιαξε» η Ύδρα από την κακοκαιρία - Εικόνες απίστευτης καταστροφής στο νησί (Photos/Videos) - Media

 

 

HYDRA VROXI 2

KALAFATIS VROXI

hdra poly vroxi

ANASTOPOULOS VROXI