Για σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Κοτταρίδη.
  Πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά ζητάει επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.
   «Θεωρώ ότι στο τέλος θα καταλήξουμε θετικά για τη χώρα δηλαδή να έχουμε πιο πολλά δικαιώματα για τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά.
  Παραδέχθηκε πως το ΔΝΤ έχει ζητήσει σε έκθεση του να ξανανοίξει το ασφαλιστικό.
   «Η ατζέντα της Ουάσινγκτον είναι ένα πρόγραμμα γενικής απορρύθμισης» τόνισε.
    Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «υπάρχει εργασιακή ζούγκλα και αφενός γιατί καταπατείται βάναυσα η υφιστάμενη εργασιακή κολοβή νομοθεσία και αφετέρου λόγω πραγματικής συμπίεσης των πραγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
  Πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα συνδικάτα στο χώρο εργασίας.
  «Θεωρώ σημαντική την παρέμβαση του συνδικάτου στο χώρο εργασίας. Αυτά θέλουμε να επαναφέρουμε. Είναι αλήθεια ότι ο συνδικαλισμός έχει μια βαθύτατη κρίση. Θέλουμε να δυναμώσουμε τους θεσμικούς τρόπους που οι εργαζόμεοι εκφράζουν τα αιτήματά τους» υπογράμμισε.
  Αναφορικά με τους συνταξιούχους είπε πως μόνο το 20% όσων λάμβαναν επικουρική σύνταξη και μόνον το 10% του συνόλου των συνταξιούχων υπέστησαν περικοπές.
Τόνισε πως «ο νόμος προστάτευσε απολύτως τις συντάξεις. Και ένα ευρώ να παίρνεις από έναν άνθρωπο σε συνθήκες κρίσης είναι μια σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
  Σημείωσε δε πως επειδή ο επανα-υπολογισμός των συντάξεων δεν έχει ταυτόχρονα σε όλα τα Ταμεία γι’ αυτό και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να λένε πως γίνονται διαρκώς μειώσεις.
Τάχθηκε τέλος κατά των πρόωρων εκλογών.