Σχεδόν ένας μήνας απομένει μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για τον νέο πρόεδρο της παράταξης και το θερμόμετρο της εσωκομματικής "κόντρας" χτυπάει κόκκινο, όσο αφορά τη... θάλασσα του Πειραιά.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρώνουν τα σχέδιά τους μεσούσης της προεκλογικής τους εκστρατείας, με τον Πειραιά να αποτελεί ένα από τα βασικά τους "κάστρα" στον αγώνα που δίνουν για να προσεγγίσουν όλο και περισσότερους Νεοδημοκράτες.

Συγκεκριμένα, βάσει του προγράμματος και των τεσσάρων υποψηφίων, έχει προκύψει ένα απρόοπτο σχετικά με το πότε θα "κατηφορήσουν" στο Μεγάλο Λιμάνι, βγάζοντας στην επιφάνεια γκρίνια και δυσαρέσκεια για το ποιος θα έχει προτεραιότητα να επισκευτεί την πόλη. Οι τετράδα της κεντροδεξιάς στο πλαίσιο της "μάχης" για τα ηνία του κόμματος, σχεδίασαν να περάσουν από τον Πειραιά την ίδια περίοδο και μέχρι στιγμής φαίνεται να μην υποχωρεί κανείς, ούτως ώστε να βρεθεί η μέση λύση.

Ο καθένας από τους τέσσερις υποψηφίους ξεχωριστά έχει την δική του δεξαμενή υποστηρικτών στο Λιμάνι, δεδομένου ότι υπάρχει πλουραλικότητα στην "απόχρωση" του γαλάζιου, ενώ οι ατζέντα τους είναι γεμάτη με πειραιώτικες προσωπικότητες, που έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο διαχρονικά στις πολιτικές εξελίξεις της πόλης.