Τελευταία ημέρα σήμερα που οι υπερθεματιστές θα πρέπει να καταθέσουν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και η όλη διαδικασία κινείται γύρω από την σκιά που καλύπτει την υπόθεση Καλογρίτσα.

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη καθώς θα καθορίσει το εάν οι υπερθεματιστές που ακόμη δεν έχουν καταβάλει την πρώτη από τις τρεις δόσεις θα καταφέρουν  για να συνεχίσουν στην διαδικασία για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας ή εάν το σκηνικό θα αλλάξει.

Ήδη πάντως από την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα  να καταβάλει 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς).

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Υπόθεση Καλογρίτσα

Με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους. Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΣτΕ

Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για τη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο και θα κρίνει τη Συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.