«Θα λάβουμε υπόψιν οτιδήποτε υπάρχει στην προδικαστική προσφυγή σχετικά με το πόθεν έσχες του Γιάννη Αλαφούζου, η επιτροπή, που είναι αρμόδια θα κάνει την δουλειά της», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τη Ζηνοβία Σαπουνά ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εκπέμψουν τα νέα κανάλια καθώς όπως είπε, πρέπει να ολοκληρωθεί η εξέταση των προδικαστικών προσφυγών και μετά να υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό.

Σε ερώτηση σχετικά με τη μήνυση που έχει υποβληθεί εναντίον του, τις προσφυγές και την μηνυτήρια αναφορά βουλευτών της ΝΔ για ακύρωση του διαγωνισμού τόνισε ότι «όσοι νομίζουν πως μπορούν να εκφοβίζουν θα καταλάβουν ότι οι ενέργειες τους θα πέσουν στο κενό και θα γυρίσουν εναντίον τους».

Έκανε λόγο για έναν «τεράστιο ζήλο παλιών καναλαρχών  αεροπειρατών που επιστρατεύουν ως και περούκες για να πλήξουν τον υπουργό, την κυβέρνηση και τον διαγωνισμό».

Ο κ. Κρέτσος κατήγγειλε ότι «τα μέλη της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις τηλεοπτικές άδειες πολιορκούνται επίμονα από κάμερες έξω από το σπίτι τους με στόχο να τους υποκλέψουν κάποιες φράσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αυτούς που τις έστειλαν».