Αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα περιορισμού της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει στην κυβέρνηση η «διπλή βόμβα» Χρήστου Καλογρίτσα - Attica Bank αναζητά το Μαξίμου την ώρα που η αντιπολίτευση εξαπολύει μύδρους.
Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος μέχρι και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον κατέχει τη μία από τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες, αν και ημέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται τα κυβερνητικά στελέχη που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον 69χρονο υπερθεματιστή. 
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτήθηκε από την Τράπεζα Αττικής με 127,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 77,6 δόθηκαν τους τελευταίους 20 μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση. Οπως αναφέρεται, στις 27 Ιουνίου πήρε από την τράπεζα 15 εκατ., τα οποία κατά παράνομο τρόπο φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η δανειοδότηση, όπως όλα δείχνουν, πραγματοποιήθηκε υπό ένα ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία - αν όχι παρανομία. Για τον λόγο αυτό, τα στοιχεία αποστέλλονται τώρα στις δικαστικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.  
Πριν ακόμη γίνει γνωστό το πόρισμα, κυβερνητικά στελέχη έδειχναν με τον τρόπο τους την πόρτα της εξόδου στον επιχειρηματία. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε με νόημα ότι «όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, να μην πάρει άδεια. Είτε για τον κ. Καλογρίτσα, είτε για οποιονδήποτε άλλο υπάρχουν στον διαγωνισμό σημεία που είναι παράνομα ή που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές, η αρμόδια επιτροπή είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη νομοθεσία»