Τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων λόγω επιβολής των capital controls, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Κατσαφάδος, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για ποιον λόγο στην υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β” 2100/25-09-2015) για την άρση των περιορισμών των αναλήψεων μετρητών, δεν συμπεριελήφθησαν οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων και τα αντίστοιχα Συμβούλια Σχολικών Κοινοτήτων, δεδομένου ότι το ποσό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα, δεν είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων όπως τα κόστη συντήρησης και καθαριότητας υπάρχοντος εξοπλισμού, θέρμανση, γραφική- χαρτική ύλη κ.α.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ακόμη ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη πιστωθεί η γ’ δόση, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθεί και η δ’ δόση της χρηματοδότησης για τις Σχολικές Επιτροπές, με αποτέλεσμα τα σχολεία να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.