Συνεχίζονται τα αδιέξοδα και οι κόντρες στις σχέσεις της Ελλάδος με το ΔΝΤ με αφορμή αυτή τη φορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στο Reuters οι σχέσεις Ελλάδος-ΔΝΤ είναι συγκρουσιακές. Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε πως η Ελλάδα θα πει στους δανειστές της πως δεν μπορεί να συγκατανεύσει στις προτάσεις τους, καθώς και πως θεωρεί "τις απαιτήσεις του ΔΝΤ ως απαγόρευση στο δικαίωμα των εργαζόμενων να διαπραγματεύονται τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους συλλογικά. Μια κόντρα με το ΔΝΤ στο συγκεκριμένο θέμα, θα έβαζε σε ρίσκο την χρηματοδότηση του bailout ύψους 86 δισ. και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη σε αυτή τη συμφωνία", σημειώνει το Reuters.

Μιλώντας στο Reuters, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως "η Αθήνα θα παλέψει να διατηρήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αποκάλεσε το ΔΝΤ 'ακραίο παίκτη΄''.

"Θέλουμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επειδή είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου"¨, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.