Ηχηρό μήνυμα για ενότητα κι ομόνοια απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λίμνη Ευβοίας όπου βρίσκεται, μια περιοχή η οποία υπέστη σημαντικές καταστροφές από την πρόσφατη πυρκαγιά.
  

«Θα προτιμούσα να έχω έρθει υπό άλλες συνθήκες, αλλά νομίζω ότι αυτός ο τόπος μας διδάσκει πολλά μέσα σε αυτήν την συγκυρία. Στη διαδρομή είχα την δυνατότητα να δω την καταστροφή, οικολογική κι όχι μόνο. Ήρθα στη Λίμνη κι είδα πρόσωπα ανθρώπων να αναδίδουν αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα». Αυτό τόνισε κατά την αντιφώνηση του ο κ. Παυλόπουλος στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης υπογραμμίζοντας ότι «στην ουσία παίρνω δύναμη από αυτήν την περιοχή. Όλα αυτά τα έχετε επιτύχει ενωμένοι στα δύσκολα κι άλλοτε και τώρα και με αυτόν τον τρόπο μας διδάσκετε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση η οποία διαπερνά τον τόπο, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε ρήξη του κοινωνικού ιστού».

 
«Μόνο με ομόνοια» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «μπορεί να το επιτύχει. Όχι ότι υποτιμά κανείς τις επιμέρους διαφορές των δημοκρατικών δυνάμεων. Πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε. Μπροστά όμως στα σημαντικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των εθελοντών, καθώς όπως είπε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.