Την τελευταίας στιγμή, μετατίθεται και πάλι η ανάρτηση στο taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και ακόμη, μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν κανείς δεν ξέρει τι θα πληρώσει.
Η εκκαθάριση και η ανάρτηση θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσει έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «διπλοτσεκάρουν» τα συστήματα για την αποφυγή κα του παραμικρού λάθους που θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες. Αυτό συνέβη άλλωστε και πέρυσι, χωρίς μάλιστα οι αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ να είναι τόσο μεγάλες όσο ήταν φέτος.
 
Οι τελευταίες παρτίδες εκκαθαριστικών αναμένεται να αναρτηθούν στις 30 ή 31 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ορισμένα εκκαθαριστικά να εμφανιστούν στις οθόνες του υπολογιστή των φορολογουμένων και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Και στις περιπτώσεις αυτές όμως, ως μήνας εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου θα αναγράφεται ο Αύγουστος, προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις (και όχι σε μόλις 4) τον φόρο οι υπόχρεοι, από τέλος Σεπτεμβρίου έως και τέλος Ιανουαρίου.