Λίγες μέρες μετά τη νέα παραπομπή του σε δίκη για τα "greek statistics", ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου απειλεί μέσω συνέντευξης στουςFinancial Times πως σε περίπτωση που καταδικαστεί, θα κινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το ελληνικό χρέος.

"Νιώθω ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο όπου τα πάντα στέκονται ανάποδα. Αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς διώκονται, την ώρα που όσοι είναι απέναντι και ήταν υπεύθυνοι για τη νοθεία των στατιστικών στοιχείων κατά το παρελθόν δεν αμφισβητούνται", τονίζει από τις ΗΠΑ στους Financial Times ο Ανδρέας Γεωργίου αρνούμενος όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

"Εάν ο υπολογισμός του δημοσίου χρέους κριθεί ότι είναι λάθος, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους; Δεν είναι λογικό... Αν κρατικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κρατήσουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, χωρίς φόβο ότι θα σέρνονται επί χρόνια σε δικαστικές αίθουσες, η ακεραιότητα της ΕΕ και του οικονομικού της συστήματος θα έχει υπονομευθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό", προσθέτει.

Μάλιστα, με αφορμή την περίπτωση Γεωργίου, οι FT σημειώνουν δε πως η υπόθεση έχει προκαλέσει "οργή σε οικονομολόγους και στατιστικολόγους σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν ότι ο κ Γεωργίου έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για την πολιτική τάξη στην Ελλάδα, η οποία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση της χώρας"