Στις αυλές των σπιτιών της περιοχής Πόρτο Λάφια στην Κάρυστο Ευβοίας έχει φτάσει πια η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί για να προστατευθούν οι κάτοικοι και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά άνιση. Πέντε αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή αποσύρθηκαν, λόγω των ανέμων. Σύμφωνα με ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter στην πυρκαγιά επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, και 5 οχήματα ΟΤΑ, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς.

Δεύτερο μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει στα όρια του δρόμου Καρύστου-Καψάλων στο ύψος του Πόρτο Λάφια, με την πυροσβεστική και τις εθελοντικές ομάδες να προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο.

Πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα και Εύβοια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Πόρτο Λάφια της νότιας Εύβοιας, ενώ πριν απο λίγο εκδηλώθηκε μία ακόμα πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Εύβοια πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά, που ξεκίνησε μέσα σε χαράδρα με πουρνάρια, να έχει πάρει διαστάσεις, ενώ οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές.Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που προσπαθούν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά στα Μέγαρα ξέσπασε σε έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρες.

Φλέγεται αγροτοδασική έκταση στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Δαιμονιά, στη νότια Λακωνία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με εννέα άτομα. Επίσης, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.