Την έντονη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης προκαλεί ρύθμιση που εισήχθη στο άσχετο νομοσχέδιο της κύρωσης ευρωπαϊκής οδηγίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο με την οποία η κυβέρνηση παρέχει επιπλέον ασυλίες στο υπερταμείο, καθώς μετά τη διοίκηση θα προστατεύονται από ποινική και αστική ευθύνη και οι εμπειρογνόμωνες.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 20 του νομοσχεδίου ορίζεται ότι "οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της Εταιρείας και άμεσων  θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου". 

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Καρράς  αναφέρθηκε στη ρύθμιση την οποία και κατήγγειλε υποστηρίζοντας ότι  ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ασυλίες κι αλλού πχ τράπεζες κλπ και θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β.Κεγκέρογλου μίλησε για έγκλημα εν λευκώ: "Αν ήταν λελογισμένη η προστασία να τη δεχτούμε αλλά δεν μπορεί να είναι εν λευκώ. Εν λευκώ έγκλημα και τους λέμε εκ των προτέρων αθώοι;" είπε.