Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την ψηφοφορία του νέου εκλογικού νόμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προετοιμάζονται τα τελευταία 24ωρα για την τελική σύγκρουση στην Ολομέλεια στη Βουλή.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και Αλέξης και Κυριάκος ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θα κάνει μια ακόμη ύστατη προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσει ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και παρ’ ότι το σενάριο αυτό φαντάζει απίθανο από την πλευρά τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου καλλιεργούνται προσδοκίες.Συγκεκριμένα, μία μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση κρατάει ανοιχτή την πόρτα για ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, «κλείνοντας το μάτι», μάλιστα, και για μελλοντικές συνεργασίες.Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο «non paper» που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης:  «Το δίλημμα αφορά πλέον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Έχουν ακόμα 24 ώρες να σκεφτούν τι τελικά θα επιλέξουν. Αν θα συμβάλλουν στο να γυρίσει σελίδα ο τόπος, ή αν θα συρθούν πίσω από την ΝΔ, διακυβεύοντας ακόμα και την πολιτική τους ύπαρξη».

Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα θα αντιπαρατεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να στοχεύσει σε δύο πολιτικά μηνύματα που θέλει να στείλει από το βήμα της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του, η οποία θα αποτελέσει και το στίγμα για  το πώς θα κινηθεί η ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί τόσο προς τους πολίτες και την κοινωνία, όσο και προς τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη μέρα μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.Ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «περάσει» τη λεγόμενη «απλή αναλογική», η οποία κατά τον πρόεδρο της ΝΔ θα καταλήξει σε δεινή κοινοβουλευτική ήττα, καθώς δεν θα καταφέρει, σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους.Η στρατηγική αυτή αναμένεται να ακολουθηθεί από τη ΝΔ και στα επόμενα κρίσιμα ζητήματα που θα μπουν στο τραπέζι από την πλευρά της κυβέρνησης.Παράλληλα κατά τη σημερινή ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις ευρύτερες συνέπειες που αναμένεται να έχει ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος στη χώρα, τονίζοντας σε αυστηρό ύφος, ότι ούτε ο ίδιος και η ΝΔ, αλλά και ούτε και ο λαός με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές θα επιτρέψουν την ακυβερνησία που σχεδιάζει και επιδιώκει ο κ. Τσίπρας.