Παράταση 24ωρών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου δίνει η κυβέρνηση στο θέμα, το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή στις 17:00 το απόγευμα. Στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την «παράταση» η κυβέρνηση απαντάει πως δεν θέλει να κερδίσει χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τα «μαγειρέματα» για την αναζήτηση των 200 βουλευτών, αλλά επειδή θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος προκειμένου να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα ζητήσουν το λόγο.

Πάντως, στο βάθος εξακολουθεί να υπάρχει σε εξέλιξη το πολιτικό θρίλερ με την συγκέντρωση των 200 ψήφων, την ώρα μάλιστα που οι «53» διαμηνύουν προς την κυβέρνηση τις αντιρρήσεις τους τόσο όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και ως προς την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με αυτά τα δεδομένα το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής και η συζήτηση θα διαρκέσει τρείς ημέρες αντί για δύο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

 Εν τω μεταξύ σήμερα ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της αναζήτησης συμμαχιών για να περάσει το νομοθέτημα με αυξημένη πλειοφηφία, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον Φώτη Κουβέλη και με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Όπως διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου οι επαφές θα γίνουν στο πλαίσιο του διαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.