Η ΝΔ είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα αναδείχθηκε η μνημειώδης ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε και να χειριστεί το μεταναστευτικό. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την παροχολογία, επισήμανε και πρόσθεσε: 
«Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά ... Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων».Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, μιλώντας για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι «ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μιλώντας για μεθόδευση από την  πλευρά της κυβέρνησης. «Έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές ... δεν έχουν κάνεναν φραγμό ... κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε παρωδία τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, όπως είπε, θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, διεμήνυσε ότι η εξεταστική επιτροπή που ζητεί η Ν.Δ. για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει. «Για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, με κάθε λεπτομέρεια».«Αν η πρότασή μας για εξεταστική δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή» πρόσθεσε.