Το βραβείο "Green Environmental Achievement" έλαβε η Capital Ship Management από το λιμάνι του Long Beach στη νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
Το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε ναυτιλιακές που τα πλοία τους προσέγγισαν το λιμάνι του Long Beach μέσα στο 2015 και απέδειξαν ότι το 90% των ταξιδιών τους ή περισσότερο έγιναν σύμφωνα με την "Πράσινη Σημαία", ένα εθελοντικό πρόγραμμα μείωσης της ταχύτητας των πλολιων.

Ανακοινώνοντας το βραβείο ο  Don Snyder, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο λιμάνι του Long Beach, δήλωσε: «Συγχαρητήρια και πάλι στην εξαιρετική απόδοση του στόλου σας το 2015 και σας ευχαριστώ για τη δέσμευσή σας για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Νότια Καλιφόρνια"

Το πρόγραμμα "Πράσινη Σημαία" είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα μείωσης της ταχύτητας των πλοίων το οποίο επιβραβεύει τους διαχειριστές των σκαφών που επιβραδύνουν έως 12 κόμβους ή λιγότερο μέσα σε 40 ναυτικά μίλια (nm) του σημείου Fermin (κοντά στην είσοδο του λιμανιού).  Το πρόγραμμα έχει πετύχει την μείωση των εκπομπών νέφους και σωματιδιών από τα πλοία αφού οι εκπομπές είναι μικρότερες όταν ταξιδεύουν με μικρότερη ταχύτητα.

Σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή τους -τουλάχιστον το 90% του χρόνου - οι διαχειριστές των σκαφών να κερδίσετε μειώσεις τιμών στον ελλιμενισμό, καθώς και να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην ευρύτερη περιοχή του Long Beach.