Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου. Μάλιστα, φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου να δέχτηκε ένα τηλεφώνημα το πρωί της Πέμπτης, με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ζητούσε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά και… έγινε αποδεκτό το "αίτημα", με την συνάντηση να καθορίζεται για το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο ανδρών, σύμφωνα με πηγές από την Ουάσιγκτον, θα είναι το Brexit, η ελληνική κρίση, η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προσφυγικό.

Στη Βαρσοβία οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ έχουν να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, την απεμπλοκή τους από το Αφγανιστάν (θυμίζουμε ότι στην Καμπούλ υπηρετεί και ελληνικό τάγμα), την επομένη μέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά και τον ρόλο της Γερμανίας. Φυσικά, και το μείζον θέμα της Ουκρανίας, ως "κύριο πιάτο".

Συναντήσεις - ρεκόρ για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει σημειώσει μία σειρά συναντήσεων αφού έχει ήδη συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Τώρα ήρθε η σειρά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα αυτές οι συναντήσεις έγιναν σε λιγότερο από ένα μήνα με τους τρεις μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου, χρόνος- ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.