Εντός του Ιουλίου, πιθανότατα το β' δεκαπενθήμερο θα διεξαχθεί η συζήτηση επί του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστική  επιτροπής για τα capital controls. Τα παραπάνω απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην πρωινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο γραφείο του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας διαμαρτυρόμενος για το ότι ενώ η πρόταση έχει κατατεθεί από τις 30 Μαρτίου ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση από την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνήσει με την κυβέρνηση και θα βρει κενή ημερομηνία εντός του Ιουλίου. 

Με δεδομένες μάλιστα τις σημερινές αποκαλύψεις για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη η συζήτηση αποκτά τεράστιο ενδφιαφέρον καθώς αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να στηρίξουν το αίτημα της Νέας Δημοκρατία. Ενδιαφέρον ερώτημα αποτελεί η στάση της κυβέρνησης καθώς παρά τις κυβερνητικές αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη θεωρείται δύσκολο αν όχι απίθανο η κυβέρνηση να συναινέσει στο αίτημα της Ν.Δ.

Η συνάντηση Βούτση -Δένδια πάντως αποκάλυψε και τις κακές σχέσεις μεταξύ της Ν.Δ και του Προέδρου της Βουλής με την αξιωματική αντιπολίτευση να θεωρεί ότι ο Πρόεδρος δείχνει τεράστια ανοιχή στην απαξίωση του κοινοβουλίου από την κυβέρνηση και τον Νίκο Βούτση να εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση της Ν.Δ . "Το ότι έρχεται και επανέρχεται ένα θέμα για το οποίο δημοσίως έχουν δοθεί απαντήσεις από εμένα τον ίδιο, δεν βοηθάει και προκαλεί παρεξηγήσεις ακόμα και σε θέματα που υπάρχει συναντίληψη. Το καμπανάκι της δημοκρατίας να το χτυπάμε εκεί που χρειάζεται . Κανένας δεν έχει την αποκλειστικότητα να το θέτει και να το επαναθέτει. Δεν υπάρχει κανένα πεδίο αντιδικίας" είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.