Με μικρά και προσεκτικά βήματα, βαδίζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο. «Win win»  ήταν η απάντηση κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε στο Πεκίνο, από τους έλληνες δημοσιογράφους, για το εάν θα περάσει η απλή αναλογική με 200 ψήφους, καθώς  τα επόμενα 24ωρα,  αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή, ο νέος εκλογικός νόμος. 

Η ίδια κυβερνητική πηγή, εξέφραζε την άποψη ότι τα κόμματα που στο παρελθόν είχαν καταθέσει παρόμοια πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου (όπως το ΠΑΣΟΚ) θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα, απέναντι στην κοινωνία καταψηφίζοντας την απλή αναλογική.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την πρόταση την οποία έχει καταθέσει, εξέφρασε ωστόσο την άποψη, ότι στη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης δεν αποκλείεται να υπάρξουν διορθώσεις όπως για παράδειγμα στο θέμα  των περιφερειών ή στην ψήφο των ομογενών.

Παράλληλα, η ίδια πηγή, επέμεινε ότι εάν στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο έμπαινε και η Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά καθώς θα προέκυπτε μια πρόταση με πιο ενδιαφέρουσες πτυχές. 

Την ίδια ώρα αίσθηση δημιούργησε μια αναφορά του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε σε δημοσιογράφους και επιχειρηματίες στο Πεκίνο για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Πρέπει να πω είπε ο κ. Τσίπρας, ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση (Αντώνη Σαμαρά) πριν από τρία χρόνια είχε κάνει κινήσεις προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τον Κινεζικό παράγοντα που δυστυχώς όμως δεν προχώρησαν. Γι αυτό θεωρώ επεσήμανε ακόμα ο πρωθυπουργός  ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια σε αυτόν τον τομέα». Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του προς την ελληνική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στο θέμα της Cosco όπου είπε είναι μια ευκαιρία για να ξεκινήσει από τον Πειραιά, η σιδηροδρομική σύνδεση προς όλη την Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι στα Κινεζικά ιδεογράμματα η κρίση συμβολίζεται με τον κίνδυνο αλλά και την ευκαιρία και έτσι θα πρέπει να την βλέπουν όλη στην Ελλάδα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός στις 10:30 το πρωί   της Κυριακής, (ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της WAΝDA Group, ενώ στις 11:45 θα ακολουθήσει επίσκεψη στο τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HUAWEI. Τέλος στις 14:30 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Σινικό τείχος.