Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δήλωση της αναπληρώτρια υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου για την περικοπή του ΕΚΑΣ,τονίζει πως "η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τους αποδοκιμάζει και εκείνοι συνεχίζουν την προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά τους. Ακόμη και απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους. Οτιδήποτε και αν μηχανευτούν για τον εκλογικό νόμο πλησιάζει η στιγμή που θα γίνουν παρελθόν".

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός σε συνέντευξή της στο Mega, είπε πως «δεν είχε πει κανείς ότι το ΕΚΑΣ δεν θα κοπεί... Το ΕΚΑΣ ήταν δεδομένο πως θα κοπεί, δεν εξαπατήσαμε κανέναν σε αυτό το θέμα».

Ακόμη τόνισε ότι «το ΕΚΑΣ κόπηκε, και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπληρωθεί. Μέχρι το τέλος του χρόνου ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε με τα αντίβαρα. Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τα μέτρα που θα μπορέσουν να το αντικαταστήσουν».

Μάλιστα, επέμεινε στη θέση, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις μέχρι τα 1.300 ευρώ.Τέλος ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση επεκτείνει τα ανθρωπιστικά μέτρα σε πάνω από 200 δήμους.