Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου οργανώνει στις 23 Ιουνίου το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία του Ιδρύματος είχε προκαλέσει πολλά σχόλια και συνδέθηκε με τους πολιτικούς σχεδιασμούς των κομμάτων, ενώ το ΠΑΣΟΚ με επιστολή της Φώφης Γεννηματά είχε ζητήσει την διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919 – 1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή», και θα εγκαινιαστεί στο Περιστύλιο του Μεγάρου της Βουλής. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του Α. Παπανδρέου.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και της ΕΡΤ, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του ΚΕΠΕ, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», του Πειραματικού Σχολείου και του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.