Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ, Μάνος Επιτροπάκης, εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης με σύνθημα «Παραιτηθείτε» και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Αφορμή οι δηλώσεις Φίλη για την εν λόγω συγκέντρωση.
 «Η κινητοποίηση δεν είναι προς όφελος κάποιου κόμματος» είπε ο κ. Επιτροπάκης ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.  Ταυτόχρονα υποστήριξε πως η συγκέντρωση διοργανώνεται μεταξύ άλλων λόγω των capital controls αλλά και λόγω της δημόσιας εμφάνισης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να καπνίζει.Σημείωσε επίσης πως καθιστά τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, υπεύθυνο σε περίπτωση εμφάνισης ακροδεξιών στοιχείων στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε».
«Είναι αναντίστοιχη η δημοσιότητα που καταλαμβάνει αυτό το ζήτημα σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι προφανές πως είναι ένας φανερός αντικυβερνητισμός» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης.  «Να χτυπάνε και την κατσαρόλα αν το θέλουν αλλά να γνωρίζει η κοινωνία ποιοι είναι» τόνισε παράλληλα.
   Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε αποστάσεις από τη δήλωση Φίλη περί συγκέντρωσης που κινείται στα όρια της αντισυνταγματικότητας λέγοντας πως «όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνουν οι πολίτες» και σημειώνοντας πως είναι λίγο υπερβολικό αυτό που είπε ο υπουργός Παιδείας.