Χωρίς ιδιαίτερη κινητοποίηση αλλά με μηνύματα στα κινητά, e-mail και προεκλογική καμπάνια μέσω social media οι φοιτητές προσέρχονται στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας, σήμερα, Τετάρτη, για τις φοιτητικές εκλογές. Το μόνο που θυμίζει ότι γίνονται φοιτητικές εκλογές είναι οι αφίσες ενώ οι περισσότεροι φοιτητές καλούνται με sms για να ψηφίσουν.

Για μια ακόμη χρονιά αναμένεται νικήτρια δύναμη να είναι η αποχή ενώ όπως κάθε χρόνο δεν θα εκδοθούν κοινά αποτελέσματα από την ΕΦΕΕ και κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της, πανηγυρίζοντας για τη νίκη της.

Οι φοιτητικές εκλογές πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου και η συμμετοχή είχε κυμανθεί περίπου στο 50%, με περίπου 100.000 φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ είχαν σημειωθεί και κάποια επεισόδια. Πέρυσι για 29 η φορά η ΔΑΠ βγήκε πρώτη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.  

Τι πρέπει να έχει μαζί του ο φοιτητής:

Για να συμμετάσχει κάποιος σπουδαστής στις φοιτητικές εκλογές 2016 πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.