Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέα παρέμβασή του, προχώρησε σε μια αποκάλυψη βόμβα. Συγκεκριμένα μιλώντας στην ιστοσελίδα "Athens Live" ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αναφορικά με τις μέρες των διαπραγματέυσεων του 2015 και όλα όσα οδήγησαν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και το κλείσιμο των τραπεζών. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι έπειτα από συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά μπροστά στις κάμερες δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη Grexit. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος συναντήθηκε με ωτον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλλω εγώ βέτο...».

Αναφορικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ως «ανίκανο ανθρωπάκο», ο οποίος είναι αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών. «Το γνωρίζει αλλά δεν τον ενδιαφέρει».

Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

"Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του κ. Βαρουφακη, ο κ. Τσιπρας δεν μπορεί να σιωπά αλλο. Για άλλη μια φορα, αποδεικνύεται οτι δεν υπηρχε'αυταπατη' αλλα εξαπάτηση του ελληνικού λαού", ήταν η πρώτη αντίδραση της Λεωφόρου Συγγρού έπειτα απί τις αποκαλύψεις του υπουργού Οικονομικών.