“Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκλογές που έχουμε σε λίγες ημέρες είναι κρίσιμες. Η χώρα δεν πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω, σε ένα παρελθόν γκρίζο. Δεν πρέπει να ξαναμπούμε σε περιπέτειες. Έχουμε υποχρέωση για το μέλλον της νέας γενιάς να πηγαίνουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας μπροστά”.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας σε περιοδείες και συγκεντρώσεις σε Καρατζά, Γαλατά, Πόρο, Μέθανα και Τροιζηνία.

Ο Κώστας Κατσαφάδος επισήμανε ότι: “Είναι χρέος μας η Ελλάδα να γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Για αυτό σας ζητώ να στηρίξετε και σε αυτές τις εκλογές τη χώρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμηθείτε πώς ήταν η χώρα το 2019 και πώς είναι σήμερα, παρά τις όποιες παραλείψεις, τα όποια λάθη μας. Και θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει αυτές οι πρωτοφανείς κρίσεις που βιώσαμε. Στα ελληνοτουρκικά, στο προσφυγικό, στην πανδημία, στο ενεργειακό, συνέπεια ενός πολέμου στη γειτονιά μας.

Αλλά αντέξαμε. Κρατήσαμε όρθια τη χώρα, τους Έλληνες και την κοινωνία. Θυμηθείτε τι ζήσαμε στο προσφυγικό. Με την πολιτική ανοικτών θυρών που εφήρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Μόρια και την Ειδομένη. Και το λέω αυτό γιατί 2,5 χρόνια έζησα ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, νύχτα μέρα τον αγώνα που έδιναν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για να προστατεύσουν τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης, σώζοντας παράλληλα ζωές και τηρώντας το Διεθνές Δίκαιο.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ποιος θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Ποιος μπορεί να αναπτύξει τις διεθνείς της συμμαχίες. Ποιος μπορεί να ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα. Μπορεί να το κάνει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό ή μια κυβερνητική βαβέλ, έχοντας στο τιμόνι τον κ. Τσίπρα;

Προσπαθήσαμε φίλες και φίλοι, να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια κρίση του πληθωρισμού, της ακρίβειας. Στηρίξαμε τους πολλούς και ιδιαίτερα τους 4ευάλωτους. Αυξήσαμε το βασικό μισθό, αυξήσαμε τις συντάξεις, μειώσαμε φόρους. Δεκαεπτά περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησαν αυξήσεις, 1,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας είδαν τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια, σχεδόν 8%. Και όσοι αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, ενισχύθηκαν από 200-300 ευρώ και θα εξακολουθούν να στηρίζονται μέχρι η προσωπική διαφορά να σβήσει οριστικά. Παραλάβαμε τον βασικό μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 780 ευρώ, 20% αύξηση.

Δεν είχαμε κανένα μαγικό ραβδί για να τα λύσουμε όλα. Και σήμερα καταθέτουμε το νέο πρόγραμμά μας. Με συγκεκριμένες προτάσεις. Με νέα αύξηση σε μισθούς και συντάξεις. Με αυξήσεις στο δημόσιο. Με νέες μειώσεις φόρων. Με στεγαστική πολιτική για τους νέους μας. Για αυτό ζητάμε να στηρίξετε την κυβέρνησή μας. Γιατί ότι σας είπαμε το κάναμε πράξη. Για να έχουμε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση και όχι να μπούμε σε μια περιπέτεια ισορροπιών για τις καρέκλες.

Για αυτό και πιστεύω ότι η νίκη της ΝΔ είναι η μια και μόνη καθαρή επιλογή στις εκλογές της 21η Μαΐου. Η καθοριστική κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου. Εκείνο το βράδυ οι πολίτες θα δώσουν πολλές απαντήσεις. Θα δείξουν ποιόν θέλουν στο τιμόνι της χώρας. Ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα θα μας φέρει κοντά στον στόχο μας και θα ακυρώσει τις παγίδες της ακυβερνησίας και των περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική. Και εγώ θα είμαι πάντα εδώ. Με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Να δίνουμε μαζί λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά και των νησιών μας. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια. Στο δρόμο της αλήθειας. Αυτό έκανα και θα συνεχίσω να κάνω. Γιατί αγαπώ τον τόπο σας, τον τόπο μας. Θέλω την ισχυρή εντολή σας για να συνεχίσω τον αγώνα μου”.