«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ, στηρίζοντας την προσπάθεια που έχει γίνει την τελευταία 4ετία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

 

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε για αναξιοπιστία τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι στόχος του είναι να ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για το πώς θα συγκροτηθεί κυβέρνηση

Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:  Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια η οποία έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάτω από αυτές τις αντίξοές συνθήκες, θεωρούμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα σε σχέση με το 2019 και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσει την αυτοδυναμία. Την αυτοδυναμία δεν την ζητάμε επειδή έχουμε κάποιο φετίχ με την αυτοδυναμία ούτε για να μοιράσουμε κρατικά οφίκια σε ημέτερους, νομίζω ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης με την κυβέρνηση την οποία σχημάτισε  και που συμμετείχαν πάρα πολλά στελέχη από διάφορους χώρους έδειξε ότι προωθεί τους πιο ικανούς και αυτούς οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Οπότε η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ έχει να κάνει με την ταχύτητα την οποία πρέπει να παίρνονται οι αποφάσεις αυτές τις δύσκολες εποχές, με την ταύτιση με ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε καταθέσει στον ελληνικό λαό και με την εύρυθμη λειτουργία του κυβερνητικού μηχανισμού. Άρα εμείς είμαστε φανατικά υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι κυβερνήσεις είναι ισχυρές και αυτές μπορούν να αποδώσουν.

Αν θεωρεί ότι ο κ.Τσίπρας θα υπαναχωρήσει από τη θέση του ότι δεν θα προχωρήσει σε συγκυβέρνηση ηττημένων

Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:  Αυτό που χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα είναι το μέγεθος της αναξιοπιστίας του. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο το οποίο λεει είναι ότι πάμε και όπου βγει. Νομίζω ότι ο κ. Ζουράρις ο οποίος χθες μίλησε για το ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε να πάμε να ρωτήσουμε τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες ποιο είναι το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ό,τι λέει ο κ.Τσίπρας προεκλογικά δεν έχει καμία αξιοπιστία μετεκλογικά. Προφανώς ο κ. Τσίπρας αυτό που προσπαθεί να περάσει προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ότι στόχος μας είναι να ρίξουμε τον Μητσοτάκη από εκεί και πέρα κάντε ότι θέλετε αρκεί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη αυτό όμως δεν δείχνει σοβαρότητα. Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας αν του έβγαιναν τα κουκιά πολύ ευχάριστα θα έκανε και κυβέρνηση ηττημένων και κυβέρνηση ότι θέλετε.

Αν θεωρεί ότι είναι υποκριτικό αυτό που λεει ο κ. Ανδρουλάκης «ούτε με Τσίπρα ούτε με Μητσοτάκη»

Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Μα είναι δεδομένο γιατί αν η κάλπη τη δεύτερη Κυριακή δώσει ένα ποσοστό λίγο πάνω λίγο κάτω από το ποσοστό που είχε φέρει η Φ. Γεννηματά τι όρους θα βάλει το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να βάλει κάποιους όρους;  Καταλαβαίνω τις πολιτικές φιλοδοξίες τις οποίες μπορεί να έχει ο κάθε αρχηγός αλλά αυτές οι πολιτικές φιλοδοξίες πρέπει να ταυτίζονται και με το ρεαλισμό και με την πραγματικότητα. Δεν είναι ο κ. Ανδρουλάκης αυτός ο οποίος μπορεί να βάλει τους όρους στο πολιτικό παιχνίδι. Κάποιες προτάσεις, μια πολιτική πλατφόρμα ασφαλώς αν πρέπει να συγκυβερνήσει με ένα άλλο κόμμα αλλά όροι και προϋποθέσεις σε προσωπικό επίπεδο δεν δικαιούται να βάζει κανείς πόσο δε μάλλον αυτός οποίος θα είναι τρίτος και καταϊδρωμένος.  

Αναφορικά με την συμμετοχή  του κ.Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά

Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ:  Εγώ τον κ. Τσίπρα στο μεγάλο λιμάνι τον καλωσόρισα με μεγάλη χαρά γιατί προφανώς κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Πειραιά γιατί θέλει να θυμίσει στους πολίτες του Πειραιά και των νησιών του Σαρωνικού το μεγάλο και πλούσιο έργο το οποίο έκανε κατά την περίοδο ’15-’19 σε αυτή την πόλη  όπου δεν έκανε τίποτα, κενή σελίδα!