Στη Νίκαια βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απ' όπου σχολίασε τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος που η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, ενώ έκανε λόγο για «δήθεν προοδευτικό και αριστερό ΣΥΡΙΖΑ», για το οποίο πρόσθεσε ότι «επέλεξε να είναι απέναντι από το μέτωπο της κοινής λογικής και της δημοκρατίας».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα κόμματα του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη «θλιβερές εξαιρέσεις που πρέπει να λογοδοτήσουν και, αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους».

«Ας σταματήσουν να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής και του θυμού, αυτά που τους έφεραν την Άκρα Αριστερά και την Άκρα Δεξιά στις πλατείες κατά των μνημονίων. Η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012 και του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Επειδή βρίσκομαι εδώ στη Νίκαια, μια περιοχή με πολύ έντονο πολιτικό συμβολισμό, δεν μπορώ να μην κάνω και ένα σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και αναφέρομαι, συγκεκριμένα, στην απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την κάθοδο των φονιάδων της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές».

«Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός
«Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε σήμερα.

Αναρωτιέμαι, όμως, πώς αισθάνονται σήμερα αυτοί οι οποίοι ήταν απόντες από αυτή τη μάχη την οποία έπρεπε να δώσουμε όλοι μαζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μια εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η θέση μας αν τα τρία μεγάλα κόμματα προσέρχονταν μαζί στο δικαστήριο και ισχυρίζονταν το αυτονόητο. Κι όμως, επέλεξε ο δήθεν προοδευτικός και αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και Δημοκρατίας, το οποίο ορθώσαμε εμείς. Μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος κ. Βαρουφάκης μας είπε: “Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα του Κασιδιάρη από τη Βουλή”.

Δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και, αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη απ' όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυρίζονταν ότι αυτά τα οποία εμείς κάναμε δεν θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές.

Εμείς, λοιπόν, και το λέω αυτό εδώ από τη Νίκαια -και καταλαβαίνετε το πόσο φορτισμένος είναι αυτός ο τόπος στη μάχη την οποία έχουμε δώσει απέναντι στον ναζισμό-, κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν αυτοί που ήταν απόντες από αυτή τη μάχη ποιες είναι οι πραγματικές τους ευθύνες και ας σταματήσουν, έστω και τώρα, να ψαρεύουν στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την Άκρα Αριστερά μαζί με την Άκρα Δεξιά ενωμένες στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα.

Θέλω να τους πω ότι η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, δεν είναι η Ελλάδα του 2015, δεν είναι η μαύρη Ελλάδα που παρουσιάζεται στα τηλεοπτικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια χώρα η οποία πατάει καλά στα πόδια της. Είναι μια χώρα αισιόδοξη. Είναι μια χώρα φωτεινή. Είναι μια χώρα που μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι δημοσκοπήσεις - Ας δουν τις συγκεντρώσεις μας»

«Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς. Σε όλους αυτούς οι οποίοι από τώρα καλλιεργούν διάφορα σενάρια, τώρα δεν τους αρέσουν, λέει, οι μετρήσεις. Ακούω, η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους.

Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Και το ταμείο, βέβαια, θα το κάνουμε το βράδυ της 21ης Μαΐου. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι εκείνο το βράδυ -ασχέτως της «νάρκης» της απλής αναλογικής και ασχέτως του τι θα γίνει μετά- θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και αυτή θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Την ταβέρνα «Κρητικός» επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κρητικός» του Δημήτρη Καρχανοραχάκη, στο Κερατσίνι, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός, που είχε επισκεφθεί ξανά την ταβέρνα του Δημήτρη τα Χριστούγεννα του 2020, συνεχάρη τον ίδιο και τους εθελοντές που τον βοηθούν στο σημαντικό αυτό έργο.

«Πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μια δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί, και εσείς κάνετε αυτό το οποίο μπορείτε, και είναι πολύ σημαντικό αυτό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να είστε καλά, το καλό είναι ότι έχετε κάνει δουλειά. Στον Πειραιά είχε 170 αστέγους και τώρα έχουν μείνει 70, δηλαδή για τη στέγαση έχετε κάνει πράγματα», απάντησε ο Δημήτρης Καρχανοραχάκης.