Ένας συμβολισμός και δύο περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κενά φέρεται να είναι οι λόγοι που ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επέλεξε την Α' Πειραιά, τις Σέρρες και τα Δωδεκάνησα ώστε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Πέρα από την ανάγκη να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού στα Δωδεκάνησα, αλλά και να αποδοθεί εμμέσως τιμή στον εκλιπόντα, ο κύριος Τσίπρας δείχνει να αποφασίζει τη συμμετοχή του σε Σέρρες και Α’ Πειραιά, επιχειρώντας να καλύψει αδυναμίες του κόμματός του σε 2 περιοχές που αποκτούν συμβολικό βάρος στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Αφενός οι Σέρρες είναι μια περιοχή που τον τελευταίο μισό αιώνα αφορά στους Καραμανλήδες, στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, θεωρούν ότι μπορούν να εκφράσουν σε σημαντικό βαθμό, εκτιμώντας πως πολλοί μετριοπαθείς κεντροδεξιοί ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι από αρκετές πτυχές της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως εξάλλου αυτό εκφράστηκε από την κριτική που άσκησε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η πολιτική κατάσταση στο νομό είναι περαιτέρω περιπλεγμένη εξαιτίας της παραμονής τελικά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, παρά την παραίτησή του μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει, επίσης, αρνητικά αντανακλαστικά.

Σε ό,τι αφορά την Α’ Πειραιά, φαίνεται πως υπήρχε στο μυαλό τον κυρίου Τσίπρα αρκετούς μήνες, δεδομένης της παρουσίας του στο λιμάνι την ημέρα των Θεοφανείων. Προφανώς, ο Πειραιάς αποτελεί περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και αυτό αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε λάβει μικρότερο ποσοστό από το εθνικό μέσο όρο.