Η απόφαση του πρωθυπουργού για την ενεργοποίησή σας στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα τι ακριβώς σηματοδοτεί; Ποιος θα είναι ο ακριβής ρόλος σας;

 

Σηματοδοτεί την κρισιμότητα των εκλογών που έρχονται. Το όραμα και την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την οριστική αναγέννηση της πατρίδας. Για να διαγράψουμε οριστικά τις μαύρες σελίδες της διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να δώσουμε νέα ώθηση και έμπνευση στον ελληνικό λαό για ρεαλιστική και αξιοκρατική πρόοδο. Για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους, χωρίς αγκυλώσεις και αποκλεισμούς.

Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας;

Η πολιτική σημαίνει προσφορά
Μονόδρομος για να πετύχουμε είναι η νίκη με αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά στο τιμόνι της νέας κυβέρνησης τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχω την πεποίθηση ότι η κοινοβουλευτική μου διαδρομή και οι εμπειρίες που αποκόμισα θα συμβάλουν καθοριστικά στον εκλογικό αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την όρεξη για δουλειά δημιουργούν ένα ελπιδοφόρο μείγμα όποιο ρόλο και αν κληθώ να αναλάβω.

Η νέα σας ιδιότητα σε κεντρικό επίπεδο, ως μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτεί και την αποχώρησή σας από το ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά;


Ναι, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια που με τίμησε και με εξέλεξε ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019. Ο κύκλος της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής για την ώρα κλείνει. Ήταν, μπορώ να πω, μία γεμάτη εμπειρία. Τα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησα στο τιμητικό αξίωμα του βουλευτή της Α’ Πειραιώς και Νήσων τίμησα και σεβάστηκα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι φίλοι Πειραιώτες και νησιώτες.

Ποια τα μελλοντικά σχέδιά σας στο πεδίο της πολιτικής;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτική δεν σταματάει εδώ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Η έννοια της προσφοράς είναι ψηλά στον αξιακό μου κώδικα. Θεωρώ ότι η πολιτική προσφέρει όλα τα εργαλεία σε αυτόν που έχει όρεξη, διάθεση και ιδέες να κάνει το όραμά του πράξη. Για εμένα η πολιτική σημαίνει προσφορά. Να αφουγκράζεσαι τους προβληματισμούς, τα προβλήματα και τις δυσκολίες των συμπολιτών σου και να παλεύεις για αυτά. Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια, ο καιρός θα δείξει. Προς το παρόν θέλω να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στα νέα μου καθήκοντα και μαζί με τα πολύπειρα στελέχη και φίλους στη Νέα Δημοκρατία να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη για το καλό του τόπου.

*Ο κ. Μπουτσικάκης είναι βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή» στις 23/2/2023.