Γράφει ο Νέστωρ....

-Xαθήκαμε είναι η αλήθεια και ο πολιτικός είναι πολύ πυκνός, εκλογές πλησιάζουν, θα είναι Απρίλη; θα είναι Μάη; θα πάμε Αύγουστο, θα φτάσουμε μέχρι Οκτώβρη; 

-Ο χρόνος των εκλογών αποτελεί κεντρικό σημείο τριβής στο δημόσιο διάλογο...Και κακά τα ψέματα επειδή δεν ζούμε μόνοι μας, σε αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη, οι εκλογές είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, που ξεκινούν από Λευκωσία, πετάγονται μέχρι την Κωνσταντινούπολη, περνάνε από Ρωσία και Ουκρανία και έχουν ως τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

-Μιας και αναφέρθηκα στη Λευκωσία, αύριο οι Κύπριοι αδερφοί μας ψηφίζουν τον επόμενο ΠτΔ. Κλείνει ένας κύκλος με τον Νίκο Αναστασιάδη και ανοίγει ένας νέος κύκλος, με δημοσκοπικό προβάδισμα να έχει ο πρώην ΥΠ.ΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Κρίσιμες οι εκλογές και δεν το λέμε από συνήθεια. Συμπληρώνεται μισός αιώνας από την Τουρκική εισβολή και την Τουρκική κατοχή και όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο δύσκολη διαφαίνεται η λύση στο Κυπριακό, διότι υπάρχουν τετελεσμένα...Επίσης με τον "παράφρονα" γείτονα μας δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...

-Για να επανέλθω στο ζήτημα των εκλογών, απουσιάζει η συζήτηση τι θα γίνει στη χώρα μετά τις εκλογές. Και το παζλ της επόμενης μέρας για τη χώρα μόνο εύκολο δε διαφαίνεται...

-Σκέφτεστε τί πρόκειται να συμβεί εάν εντός του επόμενου εξαμήνου, σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και με ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ; Δημοσιονομικά τι επιπτώσεις και αλλαγές θα υπάρξουν ως τους δημοσιονομικούς κανόνες; Θα επανέλθουν τα αυστηρά δημοσιονομικά περιθώρια για τη χώρα μας;

-Έχει αναλογιστεί κανένας τις συνέπειες από τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία και την αύξηση των όριων των συνταξιοδοτήσεων;

-Οι κοινωνίες βράζουν,αυτό είναι μια πραγματικότητα και δικαιολογημένα, από τις συνθήκες διαβίωσης που γίνονται όλο και χειρότερες. Είναι απαραίτητα νέα κοινωνικά συμβόλαια.

-Τα δημοσκοπικά δεδομένα μας προϊδεάζουν για συγκυβέρνηση, αλλά ποιος με ποιον; ΝΔ με ΠΑΣΟΚ; ΝΔ με Βελόπουλο, ΝΔ με ανοχή ΚΚΕ; ή μπροστά σε αδιέξοδο δούμε και καμιά συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω όποιος διαβάζει αυτό το σενάριο, θα πει τον Νέστωρ, τρελό, αλλά και πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 ποιος φανταζόταν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;

-Μπροστά σε πολιτικά αδιέξοδα και εθνικούς ή δημοσιονομικούς κινδύνους τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.

- Η απλή αναλογική δεν βοηθά σε τίποτα τον τόπο, το έχουμε ζήσει διαχρονικά στην πολιτική μας ιστορία, δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών, δεν μπορούμε να είμαστε Δανία του Νότου (όπως έλεγε μια πολιτική ψυχή). Διαχρονικά τα συμφέροντα μας είναι προς τη Δύση και τον Ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά η νοοτροπία μας και ο τρόπος ζωής είναι Ανατολίτικος με Βαλκανικά στοιχεία. Η εξήγηση απλή και ιστορικά αποδεδειγμένη.

-Και μιας λέμε για εκλογές, οι περίφημες τροπολογίες για αποκλεισμό κομμάτων Χρυσής Αυγής, Κασσιδιάρη κ.α, ένας πρωτοετής φοιτητής Νομικής να τις διαβάσει αντιλαμβάνεται ότι πάσχουν και είναι κατάφορα αντισυνταγματικές.

-Δεν νικιέται ο φασισμός με Νόμους, αλλά με βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και της καθημερινότητας. Έχει ποινικοποιηθεί να ζούν χαρούμενοι οι άνθρωποι και ξέγνοιαστοι, αλλά αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε κπ άλλη στιγμή.

-Πάντως, ενόσω κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας και "απλώνεται"¨η προεκλογική περίοδος (μην ξεχνιέστε Οκτώβρη έχουμε αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές), είναι η χαρά του Facebook, του Instagram και του Φωτογράφου...Μην περιμένετε πολιτική αντιπαράθεση και παραγωγή πολιτικών προτάσεων..Εξαντλούνται στο Facebook και στο Instagram...Μετά μην απορούμε για την ποιότητα των πολιτικών μας και για τα ποσοστά της Αποχής.

-Αποτέλεσμα των πολιτικών μέσω Facebook και Instagram, είναι όταν σκάει ένα μεγάλο πρόβλημα όλοι να κάνουν τους Κινέζους, τους ανήξερους και να φταίει ο Χατζηπετρής και δεν το αναφέρω τυχαία.

-Βλέπετε τι γίνεται με τον ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, τελικά μόνο του φτιάχθηκε, οι Νεφελίμ και οι Ελοχίμ ξεκίνησαν το έργο...

-Αυτά για σήμερα...Θα είμαστε σε συχνή επικοινωνία, με μπόλικη πολιτική, ιστορία, παρασκήνιο και λίγες φωτογραφίες....

Υ.Γ: Η φωτογραφία είναι από τη χιονισμένη Στεμνίτσα, την αρχόντισσα του Μοριά, αναμένοντας την "Μπάρμπαρα".

*Ο Νέστωρ, ήταν Βασιλιάς της Πύλου συμμετείχε και στον Τρωικό Πόλεμο. Κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν ο σοφός Βασιλιάς, που ενέπνεε σιγουριά και σεβασμό και συγκέντρωνε ως στοιχεία της προσωπικότητας του τη σοφία, τη δικαιοσύνη και τη φιλοξενία.