Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε πριν από λίγο ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας και φυλάσσεται στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Το Θεομητορικό κειμήλιο που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, έφτασε στο πρώτο λιμάνι της χώρας με πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία κλήρου και λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία σε ειδική εξέδρα στην προβλήτα του λιμανιού παρουσία υπουργών και υφυπουργών, ενώ το Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, η Αγία Ζώνη εν πομπή, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εισερχόμενος στον Ναό του Αγίου Νικολάου, τοποθέτησε την Αγία Ζώνη στο μέσω του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία του ευσεβούς λαού.

Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εξέρχεται από το Άγιον Όρος, μετά την πανδημία του κορωνοϊού που ξεκίνησε το 2019.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου μέχρι της 13 Νοεμβρίου 2022.