Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Διδακτική Αλληλεγγύη», για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Το Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Πειραιά, προσφέροντας τους, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων. 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, με την ευκαιρία της επανέναρξης μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη», ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά όσους συνδράμουν αφιλοκερδώς στη λειτουργία του, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, γραμματεία, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις οικογένειες του Πειραιά που δε δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην κάλυψη των εξόδων για φροντιστηριακά μαθήματα των παιδιών τους. 

Επιπροσθέτως ο κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες των μαθητών των προηγούμενων ετών, που άγγιξαν ποσοστά άνω του 90% σε εισαγωγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά επιτελεί έναν «ιερό» σκοπό, ο οποίος υπηρετεί την επίτευξη της κοινωνικής σύγκλισης και των ίσων ευκαιριών!


Ημερομηνίες εγγραφών

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των μαθητών για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν αρχίσει οι εγγραφές , οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές Λυκείου και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές Γυμνασίου και ξένων γλωσσών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

 

Δικαιολογητικά για την εισαγωγή στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχ. έτος)

• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου-εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.

• Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

• Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

• Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).

• Εκκαθαριστικό της εφορίας Οικονομικού έτους 2021 και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.

• Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνία

Γραφείο Εθελοντισμού Πλ. Κοραή 1 (ισόγειο)

Τηλέφωνο : 21320226 60

Email:  [email protected]