Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμη χρονιά, το καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών «Summer Camp», της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.
Διήρκησε συνολικά 6 εβδομάδες (τρεις περίοδοι των δύο εβδομάδων η καθεμία), με συμμετοχή 450 παιδιών, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη λειτουργίας των summer camps της ΚΟ.Δ.Ε.Π.
Τα παιδιά χωρισμένα ανά ηλικία, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δεκάδες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα, στο κτίριο των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων.  
Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του Summer Camp τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης , σε δήλωσή του, τόνισε: 
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση  και χαρά που το εφετινό «Summer Camp» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού  450 παιδιά  της πόλης μας αξιοποίησαν  τον ελεύθερο τους χρόνο, με τον πιο ευχάριστο, αποδοτικό και δημιουργικό τρόπο. Απασχολήθηκαν μεταξύ άλλων, με ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκευές και αθλητικά δρώμενα.
Χαιρόμαστε διπλά όταν καταφέρνουμε να υλοποιούμε δράσεις που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό, στόχος μας είναι το 2023 να διευρύνουμε το πρόγραμμα  και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν στο «Summer Camp».
Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα,  την  ΚΟ.Δ.Ε.Π. και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του προγράμματος».    
Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας - Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ ανέφερε σε δήλωσή του:
«Το Summer Camp της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για μικρά παιδιά αποτελεί πλέον θεσμό στον Πειραιά.
Και οφείλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά δημόσια τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που πίστεψε και στήριξε την υλοποίησή τους από την πρώτη στιγμή, όπως επίσης και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε εμάς.
Μετά τη μεγάλη φετινή συμμετοχή, στόχος μας είναι το 2023, η επέκταση του προγράμματος και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, ώστε σχεδόν κάθε γειτονιά να έχει το δικό της Summer Camp και να δοθεί έτσι η ευκαιρία συμμετοχής σε ακόμα περισσότερα παιδιά.
Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, όλα τα στελέχη της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που εργάστηκαν για την υλοποίηση του Summer Camp 2022, γιατί η συμβολή τους ήταν καθοριστική στη φετινή επιτυχή διοργάνωσή του».