Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Πρόεδρος του Δημοτικου Ραδιοφώνου του Πειραιά «Κανάλι 1», κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Το Μνημόνιο αφορά την προώθηση των Δράσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΣΕΦ. Για την ανάδειξη των χώρων του Σταδίου ως τουριστικού, αλλά και αθλητικού προορισμού.

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν φορέα, όπως είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να συνεργάζεται με το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά.

Το ΣΕΦ είναι Πειραιάς. Το Δημοτικο Ραδιόφωνο Πειραιά όμως δεν είναι μόνο τοπικό ραδιόφωνο. Είναι ένα πανελλαδικής εμβέλειας ραδιόφωνο και όπως και ο οργανισμός μας είναι εμβληματικός για όλη τη χώρα, είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία σε επίπεδο επικοινωνίας.

Στον τρόπο που θα βοηθήσει ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ραδιόφωνα στην επικοινωνία, την εξωστρέφεια και όλες τις δράσεις που προσπαθούν να γίνουν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συνεπώς, θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Πρακτικά σημαίνει πολλαπλές συνέργειες με το Κανάλι 1, όχι μόνο στην αναδημοσίευση που είναι το πιο απλό.

Σημαίνει πολλαπλές δράσεις με το Κανάλι 1 μέσα στους χώρους του ΣΕΦ. Events με το ραδιόφωνο όπως βλέπουμε να γίνεται και με άλλα ραδιόφωνα. Πλέον, το Κανάλι 1 μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από το να γίνουν εκδηλώσεις, συναυλίες και ότι άλλο μπορούμε να κάνουμε.

Έχουμε βάλει στα σχέδια με τον κ. Τζεφεράκο το Κανάλι 1 να παίζει σε όλο το Πάρκο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και όταν λέμε να παίζει εννούμε να ακούγεται σε όλους τους ανθρώπους που αθλούνται, περπατάνε. Χωρίς φυσικά να παρεμποδίζεται η προπόνηση, γιατί έχουμε και το αθλητικό αμειγώς περιεχόμενο. Να ακούγεται ευχάριστα η μουσική και όλα τα νέα από το Κανάλι 1 μέσα από το πάρκο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

Ο Πρόεδρος του Ρ/Σ «Κανάλι 1», Αλέξανδρος Τζεφεράκος τόνισε για αυτήν την συμφωνία:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι ένα ξεχωριστό σημείο για τον Πειραιά. Και στον αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνική του προσφορά που κάνει μιας και είναι ένα σημαντικό πάρκο. Για εμάς, για το Κανάλι 1 του Πειραιά η εξωστρέφεια και η συνεργασία με σημαντικά μέρη της ζωής των Πειραιωτών είναι αποφασισμένη. Μέσα σε αυτό είναι και η συνέργεια με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τη διοίκηση του βρισκόμαστε σε συννενόηση και συνεργασία και υπογράψαμε την τελική συμφωνία ώστε το ΣΕΦ να χρησιμοποιεί το Κανάλι 1. Και το Κανάλι 1 να χρησιμοποιεί το ΣΕΦ σε όσες συνέργειες μας είναι απαραίτητες.

Όπως η κοινή προώθηση από τους ιστότοπούς μας δραστηριοτήτων των δύο μερών αλλά κυρίως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. ‘Ενας χώρος τον οποίο περπατάνε όλοι οι Πειραιώτες καθημερινά. Θα έχει μουσική και infopoints την οποία θα την στηρίζουμε μέσα από τους παραγωγούς μας με το Κανάλι 1. Και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα μας παρέχει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προσφέρουμε ενημέρωση. Και να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας για κάθε γεγονός. Το οποίο με την τεράστια δραστηριοποίηση που έχουμε τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι απαραίτητο για να προωθούνται και να ενημερώνονται για τις δράσεις αυτές οι συμπολίτες μας. Αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που χρησιμοποιούν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είμαστε ευχαριστημένοι. Διότι μέσα από αυτή την προσπάθεια και από αυτά τα πράγματα το Κανάλι 1 βγαίνει και συνυπάρχει στην καθημερινότητα του Πειραιώτη».