Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού  κα Ειρήνη Νταϊφά, εγκαινίασαν χθες, την  τρίτη  ατομική  έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων  «Non – Returns»  του πολεμικού ανταποκριτή και δημιουργού ντοκιμαντέρ κ. Σωτήρη Δανέζη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η έκθεση είναι σε συμπαραγωγή του Δήμου Πειραιά, της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος  Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος  Στάντζος,   η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, o κ. Σωτήρης Δανέζης  και ο επιμελητής της έκθεσης κ. Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

Η ατομική έκθεση του κ. Σωτήρη Δανέζη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στον χώρο εκτίθενται, για πρώτη φορά, προσωπικά αντικείμενα τα οποία έφερε μαζί του στην Ελλάδα ως ενθύμια - ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε.

Το σύνολο του έργου δημιουργήθηκε παράλληλα κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών και των γυρισμάτων του στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά ο επισκέπτης θα περιηγηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους και σε 15 ενότητες, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά με τα ψηφιακά έργα. Επιπλέον, υπάρχουν έξι οπτικοακουστικές ενότητες (transmedia docs) που λειτουργούν ως αυτοτελείς μικρές ιστορίες με θεματολογία βασισμένη σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Διάρκεια έκθεσης :  καθημερινά  έως τις 29 Μαΐου 2022.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00

Από τον Δήμο Πειραιά, στα εγκαίνια της έκθεσης,  παρευρέθηκαν:

ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης,   ο  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Πειραιάς για όλους» κ. Νίκος Μπελαβίλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης.