Αναφορικά με την επιστολή που στείλανε στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ότι αν δεν ανακαλέσει την απόφασή της να μην παίξει με τον Λεωνίδα Καβάκο θα ακυρωθεί η συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Ο κ. Γιοβανίδης έκανε μια επιστολή χθες προς την Κρατική Ορχήστρα ότι αν δεν ανακαλέσουν την απόφασή τους θα ακυρώσουμε την συναυλία. Είναι μια τραγική απόφαση, δεν ήξερα αυτά που είπε ο κ. Καρυτινός σε σχέση με τα σωματεία και μας έκανε και εμας εντύπωση γιατί αρνούνται να συμβάλλουν για ένα τέτοιο σκοπό. Ξεπερνάει τη λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αναμένουμε μια απάντηση βεβαίως είπαμε ότι αν δεν αλλάξουν την απόφασή τους, που νομίζω ότι δεν θα την αλλάξουν, θα ακυρώσουμε τη συναυλία γιατί κάθε απόφαση πρέπει να έχει και συνέπειες δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίζει ότι θέλει, να παίξει όποτε θέλει, όπου θέλει και για όποιο σκοπό θέλει. Δεν είναι ιδιωτική ορχήστρα, είναι Κρατική Ορχήστρα Αθηνών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Αναφορικά με την απόφαση του κ. Καβάκου να διακόψει τη συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είπε: «Για αυτό λεω ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν συνέπειες».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είναι ευχάριστο ότι ένα κόμμα ιστορικό, το ιστορικότερο κατά την άποψη μου μετά την μεταπολίτευση αναβιώνει, έχει πάρει λίγο τα πάνω του. Σε αυτό συντέλεσαν δυο γεγονότα, η απώλεια της Φώφης Γεννηματά η οποία συγκίνησε το χώρο αυτό και αμέσως μετά η εκλογή του νέου προέδρου που είναι ένας νέος άνθρωπος και αυτό έχει δώσει μια δυναμική. Υπάρχουν και τα προβλήματα των δυο μεγάλων κομμάτων που είναι εμφανή οπότε νομίζω ότι αυτή η δυναμική που αποκτάει είναι χρήσιμη για το πολιτικό σύστημα».

Ερωτηθείς πως βλέπει το ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας, απάντησε: «Θετικά. Θεωρώ ότι στη χώρα θα έπρεπε κάποια στιγμή να δοκιμαστεί όταν έχουμε μεγάλα προβλήματα μια μεγάλη κυβέρνηση. Αυτό δεν το λεω τώρα, το θεωρούσα και παλαιότερα. Δεν έχουμε μάθει βεβαίως σε κυβερνήσεις συνεργασίας, είναι δύσκολο αλλά θεωρώ ότι να αγωνίζεται μια κυβέρνηση να κυβερνήσει με 151-152 βουλευτές με οριακές πλειοψηφίες σε δύσκολες καταστάσεις όπως είναι αυτές τη οικονομικής κρίσης, της πανδημίας ή πολέμων ή γεωπολιτικών αλλαγών ενέργειας και τα λοιπά νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να μπορέσουν να συνεννοηθούν.

«Εγώ το έχω κάνει και πράξη σε μικρογραφία στο δήμο, δεν είχαμε ανάγκη μπορούσαμε να διοικήσουμε και μόνοι μας το δήμο, έχουμε συνεργασία με τη δεύτερη παράταξη χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα ακριβώς για να δίνουμε ένα μήνυμα ότι τουλάχιστον στα τοπικά ζητήματα μπορούμε να συνεννοηθούμε στα βασικότερα. Σε εθνικό επίπεδο θα έπρεπε σε 2-3 εθνικά θέματα να υπάρχει μια συνεννόηση», είπε κλείνοντας.