Ομάδα εθελοντών συγκεντρώθηκε στις 15 Μαρτίου στον Κεραμεικό Αττικής, προκειμένου να αναχωρήσει για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με σκοπό την βοήθεια προς τους Ουκρανούς πολίτες.

Πάνω από 25,000 Έλληνες πολίτες συνέδραμαν στις διεργασίες της αποστολής μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που απέδειξε για άλλη μια φορά την κοινωνική εν συναίσθηση και την ανάγκη για ουσιαστική προσφορά. Οι εθελοντές του Humanity Greece ταξιδεύουν οδικώς για τα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας στο ταξίδι που διοργάνωσε η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μια ομάδα που συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής φέτος. 

Παράλληλα, η ομάδα υποστηρίζετε οργανωτικά από εξιδεικευμένους εθελοντές του Act4Mati οι οποίοι μαζί με το Humanity Greece συνέβαλλαν καθοριστικά στις καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας μας.

Όλα τα αγαθά που προσφέρθηκαν απλόχερα από τους πολίτες έχουν μεταφερθεί στα σύνορα.

Την ασφαλή μεταφορά των 95 εθελοντών στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά και την αποστολή όλων των ειδών έκτακτης ανάγκης στήριξαν οι πολίτες που παραχώρησαν πούλμαν και φορτηγά. Την ομάδα συντονίζει στα σύνορα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ο οποίος μαζί με τους εθελοντές καθημερινά προσφέρουν ζεστό φρέσκο φαγητό, αγαθά πρώτης ανάγκης, υποστήριξη και θαλπωρή στα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Στην προσπάθεια αυτή και η εταιρεία BSK LOGISTICS παραχώρησε μεταφορικό βαν για τους εθελοντές. Οι εθελοντές θα διαμείνουν στα σύνορα για πάνω από δεκαπέντε ημέρες.