Με το μήνυμα «Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου – Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά», ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, διοργανώνει μία πολύ σημαντική δράση, το Σάββατο 19 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, η οποία γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο, στις 20 Μαρτίου.

Στόχος, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του οδοντιάτρου, ως ενεργού συμβούλου για την γενική υγεία και την ευζωία καθώς αναπτύσσει στενή διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19/3/2022, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών στην Πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, σε συνεργασία με την εταιρεία Intermed, όπου παράλληλα θα δίνεται ενημερωτικό υλικό και προϊόντα στοματικής υγείας. Τη δράση θα πλαισιώνουν οδοντίατροι, εθελοντές, μέλη του Οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιά, ενώ θα υπάρχει photobooth για αναμνηστικές φωτογραφίες, με το μήνυμα της ημέρας.


Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, πλαισιώνει την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, με μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι:

∙ Φωτισμός του Ρολογιού στο Πασαλιμάνι, της Πεζογέφυρας στο Παλαιό Φάληρο και του Ιδρύματος Νιάρχου στην Καλλιθέα, με το μήνυμα της Παγκόσμιας  Ημέρας Στοματικής Υγείας.

∙ Δημιουργία και διαμοιρασμός ενημερωτικού υλικού με τα τρία βήματα για την στοματική υγεία και με κώδικα Braille για τα άτομα με μειωμένη όραση.

∙ Αναπαραγωγή του βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας της FDI, μεταφρασμένο στα Ελληνικά με υπότιτλους, αλλά και νοηματική για τα άτομα με  μειωμένη ακοή.

∙ Πρωτότυπες δράσεις στοματικής υγείας σε σχολεία ειδικής αγωγής, σε πλήρη  σύνδεση με το κεντρικό μήνυμα της Ημέρας «Νιώσε περήφανος για το στόμα σου».

∙ Παροχή δωρεάν στοματολογικού ελέγχου/ενημέρωση για την στοματική υγεία και τη σύνδεσή της με την γενική υγεία στο κοινό, από συμμετέχοντες οδοντιάτρους μέλη  του ΟΣΠ στα ιατρεία τους, κατόπιν ραντεβού για δέκα ημέρες από 21 έως και 31  Μαρτίου 2022.

∙ Διενέργεια quiz με ερωτήσεις για τη στοματική υγεία με έπαθλα δώρα στοματικής  υγείας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο  οδοντιατρικό Quiz και να κερδίσουν δώρα στοματικής υγιεινής. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο site του Συλλόγου www.osp.gr και εδώ