Την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Παγκρητίου Ενώσεως ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη στην Καρδιά μας» ανακοίνωσε η Ρένα Βασιλάκη.

Η δήλωση της Ρένας Βασιλάκη

«Mε αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Παγκρητίου αλλά και στις προσδοκίες των εκατοντάδων χιλιάδων Κρητικών, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του μεγαλύτερου πολιτιστικού Συλλόγου της χώρας μας.

Η Παγκρήτιος Ένωσις μετά από τρία σχεδόν χρόνια αναγκαστικών μέτρων και κοινωνικών αποστάσεων λόγω της πανδημίας, ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί και να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς και σύνδεσης όλων των Κρητικών της Αττικής.

Σε αυτή την προσπάθεια καλώ όλους τους Κρήτες της Αττικής να συμμετάσχουν ξανά στην Παγκρήτιο για να την δούμε όπως της αξίζει.»

Ποια είναι η Ρένα Βασιλάκη

Η Ρένα Βασιλάκη είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Κατά την μακρά επαγγελματική της διαδρομή έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων σε Γραφεία κορυφαίων Υπουργών, ενώ διαθέτει μακρόχρονη πορεία στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

Από την ηλικία των 18 ετών είναι ενεργό μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως, ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές στη διοίκησή της. Συμμετέχει στην Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», στο Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην Ένωση Γυναικών Κρήτης και σε πολλά ακόμη Κρητικά σωματεία.

Ως άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για δεκαπέντε συναπτά έτη, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Αθλητικού Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Ξεχωριστός σταθμός της διαδρομής της αποτελεί η ίδρυση των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ, τμήμα των Daughters of Penelope, του γυναικείου τμήματος του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού AHEPA, όπου είναι εν ενεργεία Πρόεδρος.

Παγκρήτιος Ένωσις: Το μεγαλύτερο πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδος

Αποτελεί σημείο αναφοράς των Κρητών και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όσων ασχολούνται με τα θέματα της διατήρησης της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης της Μεγαλονήσου.

Η Παγκρήτιος Ένωσις έχει καταγεγραμμένα περισσότερα από 80.000 μέλη ενώ είναι το μόνο σωματείο των αποδήμων στο οποίο μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι Κρητικοί της Αττικής, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους από την Κρήτη, ή την περιοχή διαμονής τους στην Αττική. Θεωρητικά λοιπόν, μπορούν να γίνουν μέλη και οι 500.000 κατ’ εκτίμηση, Κρητικοί της Αττικής.