Η καινοτόμα ηλεκτρονική εφαρμογή «ΚΟ.Δ.Ε.Π. - Βοήθεια» θα διατεθεί δωρεάν σε ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. με σκοπό να χρησιμοποιηθεί πιλοτικά σε είκοσι (20) περιπτώσεις, προκειμένου να αξιολογηθεί η αναγκαιότητά της στην υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν βίαιη ή και απειλητική για τη ζωή τους συμπεριφορά.
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, εντάσσεται και η σύναψη διμερούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του δημιουργού της εν λόγω εφαρμογής κ. Αποστόλου Χρήστου. 
Δωρεάν διάθεση της εφαρμογής σε ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την προστασία θυμάτων βίας και παραμέλησης
Το 2021 διαδραματίστηκαν τρομερά γεγονότα βίας κατά των γυναικών και σημειώθηκαν δολοφονίες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. 
Περιστατικά κακοποίησης, βιασμών, ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αργοπορημένης νοσηλείας ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η εφαρμογή «ΚΟ.Δ.Ε.Π. - Βοήθεια» αποτελεί έναν αυτοματοποιημένο «συναγερμό» που θα παρέχεται εντελώς δωρεάν σε ωφελούμενους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και θα επιτρέπει σε άτομα τα οποία βιώνουν μια βίαιη ή απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση, να στείλουν γρήγορα και σιωπηλά ένα μήνυμα για άμεση παροχή βοήθειας. 
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή «ΚΟ.Δ.Ε.Π. - Βοήθεια»
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κινητού των συμμετεχόντων για να στέλνει αυτόματα ειδοποίηση βοήθειας στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει επιλεχθεί. 
Όταν πατηθεί παρατεταμένα το κόκκινο κουμπί, τότε θα πληκτρολογηθεί αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή που έχει οριστεί, μαζί με την τοποθεσία του ατόμου που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (αν είναι εφικτή η θέση της τότε θα προστεθεί το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η διεύθυνση). 
Ταυτόχρονα θα γίνει καταγραφή ήχου (αυτόματα και με διαφάνεια) από το κινητό και για διάρκεια ενός λεπτού.
Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα καινοτόμο και αποτελεί άλλη μια ουσιαστική παρέμβαση για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου Πειραιά. 
Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:
«Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δράσεων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.
Για αυτό και ο πυρήνας των προγραμμάτων που υλοποιούνται, αφορούν σε εκείνους.
Πλέον, σύμμαχός μας στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι η τεχνολογία.
Εκμεταλλευόμενοι σύγχρονες ηλεκτρονικές εφαρμογές, επιχειρούμε να παρέχουμε αίσθημα ασφαλείας και άμεση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.
Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. περνά στη νέα ηλεκτρονική εποχή, διασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων της.»