Ένα ξεχωριστό γεύμα «αγάπης» επιμελήθηκε ο Τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τους ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στις εγκαταστάσεις της σχολής στον Πειραιά, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Δεκαπενταμελής ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και ωφελούμενοι του Προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για αστέγους” σχ.15 ΕΣΤΙΑ ΙΙ, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), φόρεσαν ποδιές και δημιούργησαν με την καθοδήγηση εκπαιδευτών, ένα πλήρες γεύμα το οποίο παραδόθηκε στον ξενώνα βραχείας φιλοξενίας αστέγων “Ανακούφιση” που λειτουργεί η  ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Αξίζει ειδική μνεία στην ενεργό συμμετοχή ωφελούμενου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στην εν λόγω δράση, ο οποίος διέπρεψε στο παρελθόν ως επαγγελματίας σεφ στον Καναδά και επανήλθε επάξια στην ενεργό δράση έστω και για λίγο!

Σκοπός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η μέριμνα για τα κοινωνικά προβλήματα των Δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Πειραιά. Βασικοί πυλώνες της επιχείρησης αποτελούν η φροντίδα για την περίθαλψη των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών, η σίτισή τους, η ένδυση απόρων και αστέγων, η φροντίδα για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης και η εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που στοχεύουν στην μέριμνα και υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της δράσης:

«Σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πραγματοποιήσαμε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη δράση, τόσο συμβολική αλλά και ουσιαστική, στα πλαίσια του πολύπλευρου κοινωνικού έργου που επιτελεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος, ιδίως τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό το γεύμα αγάπης είμαι σίγουρος ότι θα βάλει το δικό του σημαντικό λιθαράκι στην επέκταση της μεγάλης αλυσίδας αγάπης που οικοδομεί τα τελευταία χρόνια η ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη Διοίκηση και τους φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και προσβλέπουμε σε νέες από κοινού δράσεις για την ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού του Πειραιά μας».

*Η παραπάνω ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και σε απόλυτη συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.