Μια έκθεση ψυχής, που ζωντανεύει τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τον κόσμο ο Βασίλης Τοκάκης,είναι η νέα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Με τα μάτια της ψυχής» που θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Η έκθεση αυτή που πραγματοποιείται από το Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στη μνήμη του σπουδαίου επικοινωνιολόγου Βασίλη Τοκάκη, θα ξεδιπλώσει στο κοινό το ταλέντο αλλά και το πάθος που είχε ο ίδιος για την Τέχνη της φωτογραφίας. Ο Βασίλης, που έφυγε στα 44 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο χτυπημένος από την επάρατη νόσο, άφησε παρακαταθήκη έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, που αναδεικνύουν την ευαισθησία του για τη ζωή, αλλά και το κρυφό ταλέντο του που λίγοι γνώριζαν.Ατέρμονα παιχνίδια με το φακό μέσα από τα ταξίδια του, μέσα από οικογενειακές στιγμές, είναι μερικά από τα θέματα που εγκλώβιζε με τον φακό του. Η έκθεση φιλοξενεί μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφικές του δημιουργίες, οι οποίες θα βοηθήσουν να γνωρίσουμε εκτός από τον καθηγητή και τον επικοινωνιολόγο Τοκάκη και τον ταλαντούχο φωτογράφο Βασίλη.

Ο Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος στον παλιό του συνεργάτη στο Δήμο Πειραιά, κάνει λόγο για μια όμορφη ψυχή. «Ο Βασίλης ήταν ένα κράμα ρεαλισμού με έντονα συναισθήματα. Δίκαιος, δυνατός, θαρραλέος, αυστηρός επαγγελματίας, μα συγχρόνως ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος….Η φλόγα του για τη ζωή, αποτυπώθηκε, όχι μόνο στην πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του, αλλά και στις φωτογραφίες του. Με αυτή την έκθεση φωτογραφίας, ένα όνειρο του Βασίλη γίνεται πραγματικότητα και εμείς θα μπορέσουμε για λίγο να ξαναδούμε τον κόσμο, μέσα από τα μάτια της όμορφης ψυχής του» αναφέρει συγκινημένος.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει ο φωτογράφος και επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του Νίκος Αποστολόπουλος, στον οποίο εμπιστεύθηκε η οικογένεια του Βασίλη το ανεκτίμητο φωτογραφικό υλικό. «Ο φωτογράφος γίνεται το alter ego του επικοινωνιολόγου, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει πράξη την πιο απίθανη σκέψη και ιδέα του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βρει τον τρόπο να κλέψει τη στιγμή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. 1286 ημέρες μαζί με τον Νίκο στο γραφείο, στο τρέξιμο, στο δρόμο, σε αυτοκίνητα, σε αεροπλάνα, σε λεωφορεία, σε ταξίδια, σε περιοδείες, σε συναντήσεις, σε συσκέψεις, μοιραστήκαμε σκέψεις, άγχος, ξενύχτια, έντονες στιγμές, ήταν εκεί σε χαρούμενες και σε δύσκολες στιγμές, κατέγραφε σαν σκιά τα γεγονότα, τις σκέψεις, τις εκφράσεις και τα συναισθήματα» είχε γράψει ο Βασίλης στο βιβλίο του Νίκου Αποστολόπουλου με τίτλο «ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» αναφερόμενος στην συνεργασία τους στο Υπ. Οικονομικών λίγα χρόνια πριν.