Η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας την πρόσφατη αδελφοποίηση της πόλης του Παναμά με την πόλη του Πειραιά, διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, την εικαστική έκθεση: «Elogiando la Libertad» – «Υμνώντας την Ελευθερία» -«Παναμάς -Ελλάδα 1821-2021: 200 χρόνια κοινής ανεξαρτησίας».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρέσβεως και Γενικής Προξένου του Παναμά στην Ελλάδα, Α.Ε. κας Julie Lymberopulos, καθώς  τόσο ο Παναμάς όσο και η Ελλάδα γιορτάζουν εφέτος τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας τους.

Η εικαστική έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και αποτελείται από έργα της Παναμέζας ζωγράφου, Olga Sinclair, καθώς και εννέα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών (με αλφαβητική σειρά): Ηώ Αγγελή, Γιώργος Αυγέρος, Apostol, Χρύσα Βέργη, Άννα Γερολυμάτου, Ειρήνη Κανά, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Ρήνας, Μανώλης Χάρος, οι οποίοι φιλοτέχνησαν έργα τους προς τιμήν του Παναμά μέσα από τη δική τους ματιά και σύλληψη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις  15/11/2021 έως τις  3/12/2021, (Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 17:00-20:00).

Η επίσκεψη στην έκθεση είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε και ψηφιοποιημένη εκδοχή της έκθεσης,  η οποία επιτρέπει σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο ή όριο που θέτει μια φυσική έκθεση, ιδιαίτερα σε περιόδους πανδημίας.