Το πριμ των 200.000 ευρώ , που είχε υποσχεθεί στην Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, μετά το φινάλε της νικηφόρας (1-0) εντός έδρας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό για την 9η αγωνιστική της Super League, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» παρέδωσε την επιταγή στο V'AMMOS του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, έκανε το τραπέζι στην Εθνική.

«Μπράβο σας»
Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαι περήφανος για το πόλο. Ήταν ένα άθλημα που το αγαπούσε και ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης. Είχε ξεκινήσει από το πόλο ως έφορος τη δεκαετία του 1970 και είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό το άθλημα. Κολυμπούσα και έπαιζα αγώνες. Μπράβο σας και για την κίνηση για το μισό πριμ στους πυρόπληκτους».

Να σημειωθεί ότι η επιταγή δόθηκε στον αρχηγό, Γιάννη Φουντούλη.

Ο κ. Μαρινάκης ευχήθηκε επίσης ενόψει της συνέχειας στην Εθνική και στον Ολυμπιακό. Για την ομάδα του Πειραιά τόνισε πως «για τον Ολυμπιακό που είναι η πιο μεγάλη ομάδα» δεν πρέπει να πάνε χαμένοι οι κόποι μίας χρονιάς και πρέπει να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως το τμήμα πόλο των Πειραιωτών έχει μπάτζετ που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Αναμνηστικά δώρα
Από τους πολίστες, που παρακολούθησαν μαζί το Ολυμπιακός-Ιωνικός, έλειπαν οι Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος και Βλαχόπουλος που είναι στο εξωτερικό και ο Γκιουβέτσης. Ο Θοδωρής Βλάχος, ο προπονητής της ομάδας, έκανε αναμνηστικό δώρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών και ένα σκουφάκι από το Τόκιο.

Από τις 200.000 ευρώ οι πολίστες έδωσαν τις 100.000 στους πυρόπληκτους, που ήδη έχουν παραλάβει τα χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρινάκης κάλυψε και το ποσό της εφορίας, που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις.