Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διατηρεί στο επίκεντρο των υπηρεσιών της, τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των ωφελούμενών της, η οποία με τη σειρά της τους εξασφαλίζει ομαλότερη κοινωνική ένταξη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το εξειδικευμένο τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. δρα τόσο υποστηρικτικά όσο και θεραπευτικά, με στόχο όχι μόνο την άρση των κλινικών συμπτωμάτων και την ανακούφιση από την ψυχική οδύνη, αλλά όπως προαναφέρθηκε, και για να επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη και η λειτουργικότητα όσων έχουν ανάγκη.

Μέσω του συγκεκριμένου τμήματος παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε θέματα διαχείρισης ψυχοκοινωνικών κρίσεων, σε συμπτώματα ψυχολογικών δυσκολιών, σε θέματα υγείας, σε προσωπικές ή οικογενειακές δυσκολίες του ατόμου ή της οικογένειάς του.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά:

«Στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας.

Η δουλειά που γίνεται από τους εξειδικευμένους συνεργάτες του τμήματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Στην εποχή μας οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς η οικονομική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, και μια σειρά από άλλους παράγοντες, έχουν συντελέσει καθοριστικά στην εκτόξευση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Δική μας ευθύνη και αποστολή είναι να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο και σε αυτόν τον τομέα, με συμμάχους τη γνώση, την εμπειρία, την όρεξη για δουλειά, τη διάθεση για προσφορά.

Αυτό όμως που θα πρέπει να μείνει χαραγμένο στο μυαλό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από ανάλογα θέματα ψυχικής υγείας, είναι ότι «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ».

Η μεγάλη οικογένεια της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι εδώ για όποιον ή όποια το έχει ανάγκη!»