Πλήθος κόσμου σπεύδει στη Μητρόπολη Αθηνών , για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, λίγο πριν η σορός του μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου αναμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη, ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί για να συνοδεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία.

Στεφάνι για να αποδώσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο δημιουργό έχουν στείλει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως, με μια συγκινητική ανάρτηση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου» είχε γράψει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.