Στον Σωτήρη Πολύζο

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής για τις εκλογές του 2023 ανακοίνωσε ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξή του  στο e-ota. «Θα θέσω με αυτοπεποίθηση στην κρίση των πολιτών εκ νέου την υποψηφιότητά μου» αναφέρει με νόημα, θέτοντας ως στόχους για τα δύο επόμενα χρόνια την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και την υλοποίηση έργων που θα θωρακίσουν την Αττική από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Σχολιάζοντας την προετοιμασία για τον χειμώνα και τις βροχοπτώσεις έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών επισημαίνοντας ότι απαιτείται τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να υπάρξουν μελέτες και να εκτελεστούν τα αναγκαία για όλη την Αττική αντιπλημμυρικά έργα και 3-4 χρόνια για να υλοποιηθούν. Στον απόηχο των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το επιχειρησιακό μοντέλο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Κύριε περιφερειάρχη, η Αττική για ακόμα μία φορά αντιμετώπισε προβλήματα πυρκαγιών. Αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν απώλειες ανθρωπίνων ζωών, θεωρείτε ότι υπήρξαν προβλήματα στον συντονισμό σε επιχειρησιακό επίπεδο; Κι αυτό διότι μεταξύ του 2018 και το 2021 έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα αλλά το πρόβλημα παρέμεινε και μεγεθύνθηκε.


Μας πληγώνει όλους τόσο ο θάνατος του εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα , όσο και η καταστροφή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους σε όλη την Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις. Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν κι ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν. Σίγουρο όμως είναι πως πρέπει να αλλάξει και το επιχειρησιακό μοντέλο αντιμετώπισης των πυρκαγιών, να επενδύσουμε στην πρόληψη και στην εκπαίδευση του προσωπικού, να εμπιστευτούμε την αυτοδιοίκηση και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο e-ota.gr