Με δράσεις ενημέρωσης και κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους και ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π., χτίζεται το τείχος ανοσίας στις δομές της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά 

Η Διοίκηση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία από την αρχή της πανδημίας τόσο στην τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όσο και στην ενίσχυση των ωφελούμενών της με όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ), δημιουργώντας ένα μεγάλο κοινωνικό «δίχτυ προστασίας» των ευπαθών ομάδων του Πειραιά, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά από ένα μεγάλο κύκλο δωρητών που εμπιστεύθηκαν την προσπάθεια αυτή.

Ενώ διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας με κυρίαρχο το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά συνεχίζει την προσπάθεια στη μάχη κατά της πανδημίας, εστιάζοντας πλέον στο μεγάλο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του προσωπικού της αλλά και των εκατοντάδων ωφελούμενών της.

Με καμπάνιες ενημέρωσης, αλλά και δια ζώσης επικοινωνία κοινωνικών λειτουργών και μεταφραστών με ωφελούμενους σου προγράμματος ΕΣΤΙΑ 2021, έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός σημαντικού ποσοστού αυτών.

Επιπροσθέτως, τα στελέχη του Social Innovation Piraeus αντιλήφθηκαν άμεσα την ανάγκη για προστασία από το νέο κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν άμεσα, προκειμένου να παρέχουν έμμεση προστασία στους ανεμβολίαστους ωφελούμενους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Τέλος, στο πλαίσιο του «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» με mis 5060900, Ε.Π. «Αττική 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), δημιουργήθηκε καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας αναφέρει σε σχετικό του μήνυμα:

«Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αποτελεί οριακή ύψιστης κοινωνικής και ατομικής ευθύνης.

Τα στελέχη της ΚΟ.Δ.Ε.Π. λόγω και της φύσης της εργασίας που επιτελούν, έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Για αυτό και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε τον εμβολιασμό σα μια ευκαιρία να παρέχουμε ακόμα μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο κοινωνικά συνάνθρωπό μας.

Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια στο σύνολο των δομών και των προγραμμάτων  που τελούν υπό την σκέπη της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, με έντονη την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα κερδίσουμε πίσω την κανονική ζωή μας, την οποία μας έχει στερήσει η πανδημία από τις αρχές του 2020».