Απάντηση στους ισχυρισμούς του Νίκου Μπελαβίλα για τον ΟΛΠ, δίνει ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά, αναφέρει ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο κ.Μπελαβίλας ότι μέλος του Δ.Σ του ΟΛΠ τον όρισε ο Σαμαράς και το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στην πραγματικότητα μέλος του Δ.Σ του ΟΛΠ ορίστηκε το 2016, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ τον κύριο Πιτσιόρλα.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Θα ήθελα να ενημερώσω τον κύριο Μπελαβίλα ότι πιθανότατα κάποιος χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο του και την φωτογραφία του προέβη σε μια ανακοίνωση.

Θεωρώ τις υποψίες μου βάσιμες καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πειραιώτης Νίκος Μπελαβίλας, μέλος της προηγούμενης αυτοδιοικητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «Λιμάνι της Αγωνίας» και επικεφαλής της τωρινής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «Πειραιάς για Όλους» μπορεί να υπέπεσε σε τόσα και τόσο χονδροειδή ‘λάθη’.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο πραγματικός Νίκος Μπελαβίλας ότι ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ή στήριξε ποτέ εμένα για Δήμαρχο του Πειραιά, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι την πρώτη εκλογική του νίκη ο Πειραιάς Νικητής, του οποίου ηγούμαι, την πέτυχε το 2014 απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και κουμπάρο του κυρίου Σαμάρα κύριο Μιχαλολιάκο.

Το δε 2019 η δεύτερη και μεγαλύτερη νίκη του Πειραιά Νικητή επιτεύχθηκε απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Νίκο Βλαχάκο.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο πραγματικός Νίκος Μπελαβίλας ότι μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ με όρισε ο Σαμαράς και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ορίστηκα το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ τον κύριο Πιτσιόρλα. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο πραγματικός Νίκος Μπελαβίλας ότι το λιμάνι πουλήθηκε από τον Σαμάρα, τον Σόιμπλε και την Μέρκελ, καθώς είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι η σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον κύριο Τσίπρα και πρώτη υπογραφή του αρμόδιου υπουργού κυρίου Δρίτσα.

Όσο για τις υπόλοιπες τοποθετήσεις σε σχέση με τη σύμβαση παραχώρησης, τις μάχες που δόθηκαν, χαλινάρια που μπήκαν και αλλά διάφορα ηρωικά, ισχύει το γνωστό σε όλους «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι». Αν ο φερόμενος Νίκος Μπελαβίλας ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε αφενός να πει κάποια στιγμή ένα μεγάλο συγγνώμη για την ασυνέπεια λόγων και πράξεων του κόμματος του και της αυτοδιοικητικής παράταξης του, για όποιον λόγο και αν αυτή προκλήθηκε , σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και αφετέρου να μην επιτίθεται σε αυτούς που από την αρχή κρατήσαμε την ίδια συνεπή στάση.

Είπαμε όχι στην ιδιωτικοποίηση και προτείναμε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάτι που δεν ψήφισε καν το Λιμάνι της Αγωνίας. Διαπραγματευτήκαμε κατά το στάδιο σύνταξης της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ και τον κύριο Πιτσιόρλα. Κερδίσαμε αρκετά, αποτρέψαμε ορισμένα. Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με νηφαλιότητα έχοντας πάντα την άποψη ότι η Διοίκηση της πόλης και η Διοίκηση του Λιμανιού οφείλουν και πρέπει να συνεργάζονται και είμαστε βέβαιοι ότι από αυτήν την συνεργασία θα προκύψουν αρκετά καλά για τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες.

Στόχος μας να αποκομίσουμε παραπάνω οφέλη για τους Πειραιώτες, καθώς είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης θα έχει, τουλάχιστον για τον Δήμο Πειραιά, σημαντικές θετικές πλευρές και προοπτικές, αλλά και να αποτρέψουμε ή να αλλάξουμε ό,τι θεωρούμε βλαπτικό. Τελευταία απόδειξη δε, γιατί υπάρχουν αρκετές ακόμα στις οποίες αν χρειαστεί θα αναφερθώ, η προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν δίκης μου εισήγησης.

Υστ: έχω ξαναπεί ότι η υπόθεση του Λιμανιού δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης για την αυτοδιοικητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. Δυστυχώς ή κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή επιθυμούν για κάποιους δικούς τους εσωτερικούς λόγους να με κάνουν, ενώ εγώ ειλικρινά δεν το επιθυμώ, να τους θυμίζω δυσάρεστα για αυτούς γεγονότα και ειδικότερα να αναφέρομαι σε πρόσωπα τα οποία έχω αποδείξει και ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος ότι σέβομαι, ανεξάρτητα των εντελώς διαφορετικών απόψεων μου.